Blog

Çikolatanın Sağlığa Faydaları

İçeriğinde bulunan theobromine, öksürüğe neden olan vagus sinirlerindeki hareketliliği azaltır, öksürüğü önler

Çikolata içeriğindeki antioksidanlar ile kalp-damar hastalıklarına ve kansere yakalanmayı önler.

Kakao içeriğindeki polifenol flavanoid maddesi hücre yenilenmesini sağlar, hipertansiyonu düşürür ve beyin kanaması riskini azaltır.

Düzenli çikolata (özellikle bitter ) tüketmek, kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur ve iyi kolesterolü artırır.

İçerdiği magnezyum sayesinde vücuttaki asitlik seviyesini düzenler ve sindirime yardımcı olur.

Bitter çikolatada bulunan flavonaller cildi , güneş hasarlarına karşı koruduğu saptanmıştır.

Hamilelik döneminde tüketilen çikolata anne adaylarının stresini azaltmakta ve bebeklerin daha çok gülümsemelerine yol açmaktadır

Flavanollerin ayrıca yaşlı insanlarda hafıza kaybını azalttığı tespit edilmiştir.

Özellikle Bitter çikolatanın iltihap önleyici niteliklerinin; sarsıntı gibi beyin yaralanmalarının tedavisinde yararlı olduğu tespit edilmiştir

Kakao içerisindeki yararlı lif , azot ve yağlar sebebi ile Alzheimer hastalarına tavsiye edilir.

İçeriğindeki kalsiyum sayesinde çocuklarda kemik gelişimini destekler..

İsveç’te yapılan bir araştırma, haftada 45 gramdan fazla çikolata yemenin, kadınlar arasında inme riskinde yüzde 20’lik bir azalma sağlamaktadır.